МВР http://sliven.mvr.bg/prescentar/bulletin/bul_140306.htm

Информационен бюлетин

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06,00 часа на 05.03.2014 г. до 09,00 часа на 06.03.2014 г.

Нова Загора: Новозагорски криминалисти задържаха извършителя на грабеж, който на първи март заплаши с нож продавачка в хранителен магазин и открадна парите от оборота. В хода на разследването полицейските служители са установили, че две 19-годишни момчета, след предварителна подготовка, са предприели и извършили грабеж в магазин в град Нова Загора. Двамата са направили пълни самопризнания. Задържаните са С.Ж и В.В. от Нова Загора. С.Ж. е  криминално проявен  за грабеж. При извършване на престъплението двамата са носили маски. В.В. е влязъл в магазина и с нож е заплашил продавачката, като е отнел сумата от 816 лв. С.Ж. е останал на улицата, за да наблюдава. След обира двамата са заровили ползваните дрехи, маски, нож и раница, с цел да прикрият уличаващите ги доказателства. За случая е уведомена Районна прокуратура-Нова Загора. Образувано е досъдебно производство.

Служители на РУП-Нова Загора работят по случай на  взломна кражба от частен дом в с.Згорци. Съобщението за кражбата е получено вчера в 13,00 часа. На място е изпратен екип, който е установил, че неизвестен извършител, след като е взломил последователно катинари на входни врати на работилница и гараж е проникнал в имот, собственост на 55-годишна жена от Стара Загора. Извършил е кражба на ел.инструменти, медни проводници и други вещи. Стойността на щетата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар
На 05 март, около 13,00 часа е възниква пожар в кухненско помещение в апартамент на ул."В. Левски" в  гр. Нова Загора. Жилището е на 52-годишна жена. Съобщението е получено в РСПБЗН - Нова Загора в 13,05 часа, изпратена е  II-ра дежурна смяна. Пострадали няма. Унищожене са мебели и 50 кв.м. опушени стени.  Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.
          
Сливен: Сливенски криминалисти са разкрили кражба на стойност 8000 лв. На 26 февруари  е получено съобщение за кражба на хидравлична платформа марка "Трапо Кюнг"от двора на бившите складове на “СМК” в гр.Сливен. Щетата е на стойност 8000 лв. В хода на провеждане на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е установен и задържан К.М. на 38 години криминално проявен от Сливен. Той е направил пълни самопризнания. Работата по документиране на престъплението продължава.

На 04 март е осъществена операция с цел  противодействие на битовата престъпност на територията на град Сливен. В хода на операцията е извършена проверка в дома на С.Р. мъж на 29 години от Сливен. Полицейските служители са установили обособена компютърна зала, в която се използват софтуерни продукти, без разрешението на носителя на авторските права. Иззети са четири компютърни конфигурации и е започнато досъдебно производство. Операцията е осъществена от служители на УП-“Надежда” и разследващ полицай при РУП-Сливен.

Пожар:
На 05 март, около 18,57 часа в с.Злати войвода е възникнал  пожар в лек автомобил "Фолксваген Поло". Автомобилът е собственост на 73-годишен мъж. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 19,00 часа, произшествието е ликвидирано в 19,30 часа. Пострадали няма. Причината за пожара е късо съединение в ел. инсталацията на автомобила по време на движение.   

Обновено 11:29 на 06 Март 2014 г.

© 2016 Министерство на вътрешните работи. Всички права запазени.